Най-големият музей в Испания - , започна честванията на 200-годишнината си

...
Най-големият музей в Испания - , започна честванията на 200-годишнината си
Коментари Харесай

Музеят Прадо става на 200 години

Най-големият музей в Испания -, стартира честванията на 200-годишнината си със специфичната галерия " Музеят Прадо 1819   – 2019. Място на паметта " . Тя представя 169 истински произведения на някои от най-известните художници в света като Диего Веласкес , Франсиско Гоя , Едуардо Аройо и. Местните фенове на изкуството и гостите на Мадрид ще имат опцията да я видят до месец март 2020 година Освен това честванията на 200-годишнината ще продължат и в цяла Испания, като допълнително от 30 града ще се провеждат изложения и конференции. 



Експозицията подчертава и някои от най-ярките и новаторски интервали за, в това число по време на Втората република при започване на 30-те години, когато играе основна роля в просветителната стратегия за запознаване на елементарните жители с културата. Тогава пътуваща галерия придвижва копия от сбирките на  " Прадо " в 170 града в Испания, доста от които в изолирани селскостопански региони.

За доста от посетителите може би е изненада, че " Прадо " е толкоз " млад ", защото го свързваме най-много с приказната от XVI век. Сред най-ценните платна от оня интервал са портретите на Тициан. Когато испанският крал Карлос III подрежда да се построи постройката през 80-те години на XVI век, той желае музей на естествени науки, който да означи духа на Просвещението. Но откакто консервативният му внук Фердинанд VII се качва на престола три десетилетия по-късно, " той желае да покаже благосъстоянието на своята сбирка, а не да даде някакъв принос за научния напредък ", коментира Хавиер Портус, куратор на една от , които означават юбилея на Прадо.

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР